Lucruri de care ne alipim inima

25 iunie

Lucruri de care ne alipim inima

„Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16:26)  

Dragostea pentru Dumnezeu și lăcomia sunt două concepte situate la poli opuși. Ele nu pot trăi în același timp în viața noastră. Cu cât te lepezi mai mult de lăcomie, cu atât vei deprinde mai ușor obișnuința de a-L iubi pe Dumnezeu.

În fiecare zi ne lăsăm amăgiți de cele cinci lucruri: bogăție, onoare, plăcere, putere, cinste. Fără să ne ceară permisiunea, devenim legați de ele până la moarte. Acel final pare unul mult prea tardiv.

Lumea în care trăim este construită în așa fel încât singură își cere să fie nerespectată. E clădită pe lucruri mizerabile, pe crime și nedreptăți. Oriunde întorci privirea nu se poate să nu întâlnești dovezi de înșelăciune și de prietenii false, oprimări de tot felul, acte de gelozie, scandaluri și inimi frânte în nenumărate situații.

Timpul nu poate fi schimbat odată ce a trecut, viața nu poate fi retrăită, iar moartea este finalul inevitabil. Tot ce rămâne sigur și stabil este ETERNITATEA. Tu alegi cum vrei să ți-o petreci. Iubind lumea și lucrurile din ea, vei opta singur pentru o veșnicie în suferinți pe care mintea omului nu le poate cuprinde. Dar iubindu-L pe Dumnezeu și urmându-L pe Hristos, alegi să trăiești după moarte o veșnicie binecuvântată într-un loc care nu cunoaște lacrimi, foamete ori nevoi. (Richard Rolle: Focul dragostei)

Un răspuns personal

Ce cauți, suflete mizerabil, într-o lume ca aceasta? Ce vezi aici este deșertăciune și goană după vânt. De ce îți dorești cu ardoare lucrurile efemere? Când ai putea avea ceva ce te satisface pentru vecie: o viață fără de moarte trăită alături de Divinul Tată. Ajută-mă, Doamne, să Te caut pe Tine și împărăția Ta! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.