Pregătirea unui cor

26 iunie

Pregătirea unui cor

„Lăudaţi pe Domnul cu harpa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde! Cântaţi-I o cântare nouă! Faceţi să răsune coardele şi glasurile voastre!” (Psalmul 33:2-3)

Privesc cu ochi spirituali tot ce ține de mine: abilitățile mele, trupul și sufletul meu. Strâng în jurul meu toate vietățile cerului și pe cele ale pământului, tot ce a fost de Dumnezeu creat, tot ce se poate atinge și tot ce poartă un nume: pădurea, marea, munții, păsările, iarba, nisipul, stropii de rouă și cei de ploaie, fulgii de nea și vântul.

Mi-aș dori ca să pot face cu sângele din inima mea un instrument care să cânte cu dedicarea și dragostea pe care le simt pentru Dumnezeu. Și acest cântec de mărire să ajungă până la urechile Lui și să-I aducă plăcere.

Mi-aș mai dori să aibă sufletul meu puterea să-și întindă brațele atât de mult încât să poată cuprinde toate aceste creații minunate de care aminteam și să le adune într-un singur loc, într-un singur glas… Așa cum și-ar strânge un dirijor coriștii. I-aș conduce încântat prin acest cântec de bucurie. Ne-am lăsa astfel în voia melodiei, conducându-ne – prin el – inimile până la Cer. (Heinrich Suso: Viața binecuvântatului Henry)

Un răspuns personal

Ce muzică glorioasă ar fi, Doamne! Te rog, lasă-mă să conduc întreaga lume într-un glas până la Tine. O melodie a lumii întregi care să rezoneze cu glasul Cerului. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.