23 Decembrie 2021

            23Decembrie

„Prin înțelepciune a întemeiat Domnul pământul, și prin pricepere a întărit El cerurile.” PROVERBE 3:19

           Înțelepciunea lui Dumnezeu este tema preeminentă în Scriptură. De la Gradina Edenului la leagănul din Betleem, înțelepciunea lui Dumnezeu a jucat un rol important. Înțelepciunea a întemeiat pământul, înțelegerea a făcut cerurile și discernământul a întins lumea. Semnificația tuturor acestora este că începem cu credința în Dumnezeu. Nu raționăm ca să credem; raționăm pentru că deja credem. Dacă trebuie să mă conving prin rațiune ca să cred, atunci pot fi convins prin rațiune și să nu mai cred. Credința este un organ al cunoașterii; și ceea ce cred, știu că este revelat în mod divin. Când știu ceva prin credință, pot raționa cu privire la lucrul respectiv. Așadar, începem cu credința în Dumnezeu.

           Nu dăm dovezi că Dumnezeu e înțelept. Dacă ar fi să încerc să dovedesc că Dumnezeu e înțelept, sufletul înveninat nu ar crede asta, oricât ar fi de convingătoare proza pe care aș folosi-o. Și inima închinătoare știe deja că Dumnezeu e înțelept și nu are nevoie să i se dovedească asta. Pruncul din ieslea din Betleem a fost epitoma absolută a înțelepciunii, înțelegerii și discernământului lui Dumnezeu. Cred asta; de aceea o accept.

Căci iată, vine cu repeziciune vremea

De barzii profeți prezisă;

Când cu ani veșnic trecători

Vine epoca de aur.

Când pace pe tot pământul

Străvechile splendori se vor răspândi

Și lumea întreagă va cânta la rându-i

Cântul pe care acum îl cântă îngerii.

EDMUND H. SEARS (1810-1876)

Un răspuns personal

Tată, îți mulțumim pentru Tine. iți mulțumim pentru caracterul Tău. Îți mulțumim pentru ființa Ta. Un Dumnezeu, o Mărire-niciun Dumnezeu în afară de Tine. Amin.[1]

[2]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.

[2]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.