22 Decembrie 2021

                        22Decembrie

„De la smochin învățați pilda lui: când îi frăgezește și înfrunzește mlădița, știți că vara este aproape. Tot așa, și voi, când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul omului este aproape, este chiar la uși.„ MATEI 24:32-33

Aceasta e vremea schimbării; și spun: să se schimbe oamenii, căci Dumnezeu rămâne același. Am văzut escatologia schimbându-se de la o așteptare vie a lui Isus la punctul în care ne aflăm acum, cerându-ne scuze pentru venirea lui Hristos. Am văzut teologia schimbându-se în cercurile evanghelice de la certitudinea inspirației Scripturilor la incertitudine și o apologie anemică. în cercurile evanghelice am văzut o schimbare de la credința că biserica lui Hristos trebuie să se separe de lume la o lentă descompunere a acestui lucru. S-a ajuns la un punct în care oamenii își cer scuze pentru atitudinea noastră față de lume și încearcă să ajungă la un numitor comun al înțelegerii. în mod evident am uitat ce a spus loan: „Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el” (1 loan 2:15). Auzim deseori expresia „La vremuri noi, metode noi.” Cred că Solomon a spus cel mai bine când a spus: „,Nu este nimic nou sub soare.” (Eclesiastul 1:9). Am văzut toate aceste noi schimbări; dar ceea ce-mi înveselește inima e că Dumnezeu nu S-a schimbat. Biblia nu s-a schimbat. Adevărul lui Dumnezeu nu s-a schimbat. Sângele lui Isus nu s-a schimbat. Dumnezeu încă are soluția pentru problemele noastre. Mulțumesc lui Dumnezeu, asta nu s-a schimbat.

Sfânt Isus, zi de zi ține-ne pe calea cea strâmtă;

Și când cele pământești trecute vor fi, adu-ne sufletul

răscumpărat în sfârșit.

Acolo unde de stea călăuzitoare nevoie nu are,

Unde niciun nor slava nu Ți-o ascunde.

WILLIAM CHATTERTON DIx (1837-1898)

Un răspuns personal

Tu, care ești Cel îmbătrânit de Zile, în care nu este nicio schimbare ori umbră de mutare, eu tot cred în metodele din vechime și că toate lucrurile se află în mâna Ta, chiar și viața mea azi. Lăudati numele lui Isus. Amin.