17 Decembrie 2021

                        17 Decembrie

„De aceea, preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.”

(1 Corinteni 15:58)

Cam în această perioadă a anului, petrec un timp trecând peste vechi predici și articolele pe care le-am scris în cursul anului. Când mă uit la ele, mă întreb adesea de ce le-am scris sau de ce am predicat acea predică. Când le analizez din poziția avantajoasă a prezentului, văd unde aș putea aduce mari îmbunătățiri și modificări. Lucrul trist este că nu mai pot îmbunătăți nimic. Ce e scris e scris și este peste puterile mele să modific sau să editez. Dacă aplic acest lucru la Dumnezeu și analizez ce a făcut El, și lucrurile pe care le-a relevat, nu găsesc nicăieri loc de îmbunătățire. Când Dumnezeu face ceva, o face cu beneficiul înțelepciunii absolute și perfecte. O face cu sentimentul cunoașterii sfârșitului de la început. Nimic din ce spune El nu poate fi îmbunătățit și nimic din ce face El nu are nevoie să fie modificat. Mulțumesc lui Dumnezeu, El nu are o comisie de analiză care să verifice situația și să facă corecții ale lucrării Sale. Asta îmi dă încredere în ceea ce face Dumnezeu în viața mea azi. Când El ia o decizie, este absolut definitivă și perfectă.    

                Veniți, munciți! Cine îndrăznește să stea degeaba pe ogorul secerișului, Când peste tot în juru-i unduiește grâul auriu, Și fiecare slujitor îl aude pe Stăpân spunând: ”Du-te la muncă azi?” Jane L. Borthwick(1813-1897)

Un răspuns personal

Doamne ascultarea mea de azi se bazează pe încrederea mea în Cuvântul Tău. Orice spui azi va fi adevărat și potrivit mâine. Te urmez tot drumul spre casă. Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.