16 Decembrie 2021

                        16 Decembrie

„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” (Matei 28:9)

Când spun că Dumnezeu e mereu același, mă refer la cele trei persoane ale Sfintei Treimi. Orice este valabil pentru o persoană a Sfintei Treimi este valabil pentru toate persoanele Sfintei Treimi. Dacă una e incomprehensibilă, toate trei sunt incomprehensibile. Treceți prin gama atributelor lui Dumnezeu și ceea ce spuneți despre Tatăl puteți spune despre Fiul fără nicio modificare. Ce spuneți despre Tatăl și Fiul puteți spune despre Duhul Sfânt fără nicio modificare. Ei sunt dintr-o singură substanță, și împreună trebuie adorați și slăviți. Când spunem că Dumnezeu e același, spunem că Isus Hristos e același și că Duhul Sfânt e același. Tot ce a fost Dumnezeu vreodată, El este încă; și tot ce a fost și este Dumnezeu, El va fi mereu. Acesta este un lucru pe care trebuie să-l ținem minte.Cred că vă va fi de ajutor în ceasul încercării, vă va fi de ajutor în moarte și în înviere și lumea viitoare sa știți că tot ce a fost Dumnezeu vreodată, El încă este, și tot ce a fost și este Dumnezeu, El va fi mereu.Natura și atributele Sale sunt veșnic neschimbătoare.

            Sinele Tău veșnic Se umple Cu flacăra aprinsă de la sine, în Tine distilezi Ungeri fără nume! Fără a creaturilor închinare, Fără învăluirea trăsăturilor Tale, Dumnezeu mereu același! FrederickW. Faber (1814-1863)

Un răspuns personal

Mă închin Ție, binecuvântată Sfântă Treime. Esența naturii Tale mă copleșește, dar inima mea e deschisă ca să Te laude. Aleluia pentru crucea care m-a adus la Tine–Tată, Fiu si Duh Sfânt. Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.