14 Decembrie 2021

            14 Decembrie

Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați, într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița vas una, morții vor învia nesupuși putrezirii, și noi vom fi schimbați.

                                     (1 Corinteni 15: 51-52)

Schimbare este ceva destul de misterios. O parte a faptului că suntem creaturi este să ne schimbăm de la un lucru la altul, de la un fel de ființă la un alt fel. Fluturele este așa de frumos primăvara, chiar splendid, însă la început eu un viermișor și apoi se schimbă, devenind acea frumusețe—cu totul și cu totul alt fel de creatură. Asta s-a întâmplat în casa noastră de câteva ori. N-am știut niciodată cum au intrat, dar din când în când o molie, una din acele molii mari, late cât mâna mea, a apărut ca din senin. A început ca o gogoașă, care nu e decât un vierme înfășurat cu totul în haine de iarnă. Nu-i prea observi când sunt viermi; dar când se transformă în molii frumoase spui:” WAW!… nu că-i minunată? Nu că-i o frumusețe?” O iei ușurel și îi dai drumul să zboare afară. Nu cu mult timp în urmă era un vierme amărât, păros, care se târa pe drum. Nu l-ai fi atins, dar acum spui:”Nu-i că-i o frumusețe?”

Când devenim creștini, ne schimbăm; trecem  de la un fel de creatură la un alt fel. Sunt schimbările morale făcute în om prin puterea lui Isus Hristos.

                                     Ce schimbare minunată

                                                 Într-a mea viață s-a făcut

                                         De când Isus a venit în inima mea!

                                                       Am lumină în suflet,

                                                  Pe care mult am căutat-o,

                                           De când Isus a venit în inima mea.

Rufus H. McDaniel (1850-1940)

Un răspuns personal

Tată, Te laud azi pentru Domnul Isus Hristos care a adus niște schimbări asa de minunate în viața mea. Aștept cu nerăbdare ultima mare schimbare când voi fi ca El, căci îl voi vedea așa cum este. Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.