12 Decembrie 2021

            12 Decembrie

Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin.

                                                     1 Corinteni 13:12

Pentru fiecare om bun pe care îl poți găsi, va fi întotdeauna unul și mai bun, Oricât ar fi de rău un om, întotdeauna altul se va dovedi și mai rău. Așa sunt oamenii. Asta nu se poate spune despre Dumnezeu. Dumnezeu este punctul culminant. Dumnezeu este fântâna. Dumnezeu este vârful. La Dumnezeu nu există grade. Cred că putem spune că există grade la oameni; dar nu există grade la Dumnezeu. Așa că anumite cuvinte nu se aplică în cazul lui Dumnezeu. Cuvinte precum ”mai mare” sau ”mai bun” nu îi pot fi aplicate lui Dumnezeu. Nu poți spune că Dumnezeu e mai mare, întrucât așa L-ar pune într-o poziție de competiție cu altcineva care e mare. Dumnezeu nu trăiește potrivit ticăitului ceasului sau mișcării de rotație a pământului în jurul soarelui. Dumnezeu nu ține seama de anotimpuri sau zile, cu toate că nouă ne îngăduie asta deoarece suntem, prinși în fluxul timpului. Noi urmăm soarele care apune seara și răsare dimineața, și anul în timp ce se învârtește în jurul soarelui, care ne spune întotdeauna că suntem în timp. Însă Dumnezeu rămâne veșnic la fel.

                                                 Ce veselie în a Sa prezență

                                        Când supărarea și durerea izgonite sunt;

                                            Când căile strâmbe sunt îndepărtate

                                             Și lucrurile întunecate vor fi clare.

                                                 Carrie E. Breck (1855-1934)

Un răspuns personal

Dumnezeule veșnic, Tu stai necontestat în tot universul.Ceea ce ești ai fost întotdeauna și asta aduce mângâiere și stabilitate vieții mele care pare să se schimbe continuu. Lăudat fie numele Domnului Isus Hristos, Mântuitorul meu! Amin și amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.