8 Decembrie 2021

            8 Decembrie

„Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb; de aceea voi, copii ai lui Iacov, n-ați fost nimiciți.” (Maleahi3:6)

Ancora noastră în furtuna vieții este că nu există nicio posibilitate de schimbare în Dumnezeu și Dumnezeu nu Se deosebește niciodată de Sine însuși. Una din cele mai deprimante dureri pe care le cunoaștem în viață este că oamenii se schimbă. Unui prieten căruia îi scriai o dată pe săptămână, nu i- ai mai scris de cinci ani. A apărut o schimbare, persoana respectivă s-a schimbat, tu te-ai schimbat ori circumstanțele s-au schimbat. Bebelușii sunt niște făpturi micuțe și moi pe care le poți lua în brațe; dar acordă-le puțin timp și se vor schimba. Acea tendință de a se agăța de mama va dispărea și micuțul își va pune mâinile în șolduri și va da înapoi. Acum e cineva și asta e o schimbare. Mie și soției mele ne face plăcere să ne uităm din când în când la albumul cu poze de familie. Copiii noștri erau așa de mici și de drăgălași; dar acum sunt bărbați mari, înalți și deșirați, Nu mai sunt așa cum erau; dar mai dă-le 40 de ani și nu vor mai fi cum sunt acum. Asta e viața, o schimbare. Într-o lume care se schimbă permanent, este Unul care nu Se schimbă niciodată.

                                               O, Tu, Cel veșnic și măreț,

                                      A cărui bunătate oricărui veac a rezistat,

                                                   Tu peste toți ești înălțat,

                                                Căci Tu ești mare și ești bun.

                                                   Elsie Byler (1883-1957)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag, peste tot în jurul meu este schimbare, care uneori este supărătoare. Ancora mea este azi adevărul imuabilității Tale. Slavă lui Dumnezeu, Tu esti același ieri, azi și în veci. Amin..[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.