7 Decembrie 2021

            7Decembrie

„Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” (Iacov 1:17)

Cuvântul ”imuabil” este negativul lui ”muabil” din cuvântul latinesc care înseamnă supus schimbării. ”Mutație” este un cuvânt pe care îl folosim frecvent, însemnând o schimbare într-o fostă natură sau substanță. Prin urmare, muabilitatea înseamnă supus schimbării; imuabilitatea înseamna că nu e supus schimbării. Mulți școlari își amintesc de micul poem al lui Percy Bysshe Shelley, care începe cu norul care vorbește.

          Sunt fiica Pământului și a Apei,

          Și al Cerului odor;

          Trec prin porii oceanului și limanurilor,

          Mă schimb, dar nu pot să mor.

            Acum e nor, dar a doua zi se poate evapora; iar după aceea poate redeveni nor. Se schimbă în permanență și trece prin porii oceanului și limanurilor, și se schimbă pentru că este muabil. În Dumnezeu nu este posibilă nicio mutație. Iacov arată foarte clar că atunci când e vorba de Dumnezeu nu există nicio schimbare. În Vechiul Testament, Dumnezeu spune: ”eu sunt Iehova, Eu nu Mă schimb.” El este Singurul care poate spune asta, în tot universul. Dumnezeu nu Se schimbă niciodată și nu diferă niciodată de Sine Însuși.

Măreț Tată al slavei, al luminii Tată pur;

                       Îngerii Tăi Te adoră, acoperindu-și privirea.

                       Toată lauda ce-o aducem, ajută-ne să vedem

                     Că doar splendoarea luminii Te ascunde. Amin.

                             Walter Chalmers Smith (1824-1908)

Un răspuns personal

Dumnezeule veșnic, azi mă odihnesc în imuabilitatea Ta. Viața mea e mereu în schimbare, în bine sau în rău, dar în Tine nu e niciun fel de schimbare. Marele Tău nume Îl laud azi. Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.