19 August 2021

                        19 august

„Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea junghiat și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise în tot pământul.” (Apocalipsa5:6)

            Dumnezeirea infinită ne invită la Sine pentru a avea parte de toate lucrurile intime ale Sfintei Treimi, iar Isus Hristos este calea de intrare. Nicio altă cale nu ne poate duce tocmai în inima Sfintei Treimi.

            Un astfel de adevăr ne face să ne înălțăm glasul și să cântăm: „Vrednicește Mielul.” El este vrednic în mai multe feluri decât ne-am putea imagina vreodată. Cu cât contemplu mai mult vrednicia acestui Miel, cu atât bâjbâi mai mult în abilitatea mea de a-mi exprima recunoștința. Atât de mult flămânzesc să știu despre acest Miel; atât de multe despre El pe care doresc să le explorez. Pe măsură ce mă apropii de El, e ca și cum creierul meu încetează să funcționeze și inima mea începe să bată, și izbucnesc în laudă.

            Sunt sigur că partea cea mai importantă a Cerului va fi să Îl explorăm pe acest Miel care a fost înjunghiat pentru păcatele noastre. Nu voi renunța la căutare acum. Umblarea mea de fiecare zi este în această direcție.

            Cu toate că Dumnezeul veșnic este atât de vast, atât de infinit, atât de departe în infinit încât nu pot nădăjdui să știu totul despre El, El și-a trimis strălucirea jos, spre noi, și ne-a umplut cu o bucurie fermecătoare.

            Muritorilor, alăturați-vă mărețului cânt pe care stelele dimineții l-au început.

            Dragostea de Tată domnește peste noi, dragostea de frate leagă omul de om.

            Cântând mereu, înainte să mergem, victorioși în mijlocul conflictului;

            Muzica veselă să ne ridice sus, în cântecul de triumf al vieți.

(Henry Van Dyke)

Un răspuns personal

Doamne, mă alătur și eu stelelor dimineții care Îți cântă laude. Cine sunt ele nu știu, dar dacă ele Te iubesc așa cum Te iubesc eu, mă voi alătura lor în toată veșnicia în lauda numelui minunat al Domnului Isus Hristos. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.