20 August 2021

                        20 august

„Măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har sunteți mântuiți). El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus.” (Efeseni 2:5-6)

            Cu ani în urmă, am auzit un om care cânta un cânta pe care nu l-am mai auzit niciodată nici înainte și nici după aceea. O frază din cântecul acela spunea ceva de genul câ îngerii nu pot să cunoască vreodată harul pe care îl cunoaștem noi ca niște ființe umane.

            Numai cei care au realmente nevoie de doctor știu ceva despre doctorii din zona aceea. Dacă ai un copil cu o boală cronică, știi mai multe decât mine despre doctorii din zona ta. Eu nu am nevoie de doctor, așa că a ști cine sunt doctorii și ce pot face ei nu este de folos pentru viața mea.

            Însă, dacă sănătatea mi s-ar înrăutăți brusc, aș căuta să aflu care sunt doctorii din zonă, aș vrea să aflu care sunt cei mai buni doctori și cum mă pot ajuta.

            Îngerii nu au nevoie de har, așa că ei știu foarte puține despre har. Eu știu foarte multe despre Dumnezeul harului pentru că în fiecare zi a vieții mele sunt un beneficiar al uluitorului har al lui Dumnezeu. Cu cât aflu mai multe despre păcatul din propria inimă, cu atât vreau să știu mai multe despre harul lui Dumnezeu.

            Harul lui Dumnezeu sapă în cea mai profundă parte a inimii mele și se ocupă de păcatul ghemuit în întunericul sufletului meu.

            Voi cânta făgăduința minunată pe care mi-a dat-o Isus:

            ”Puterea Mea în slăbiciune e desăvârșită, harul Meu îți este îndeajuns.”

            Și, pentru ca biata-mi inimă să nu uite, ori uitucă să devină, făgăduința El o repetă încă:

            ”Harul Meu îți este îndeajuns.”

( A. B. Simpson)

Un răspuns personal

Dumnezeul harului și îndurării, cum mă înfior când meditez la atributele Tale. Păcatul meu, o , profunzimea lui, m-a făcut să caut acel har uluitor pe care Îl făgăduiești celor ce vin la Tine. Eu vin azi, în numele lui Isus. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.