13 August 2021

                        13 august

„Îmi vei arăta cărarea vieții; înaintea feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice în dreapta Ta.” (Psalmul16:11)

            Dumnezeu a făcut această creație și I-a plăcut mult ce a creat. Dumnezeu a găsit plăcere în Sine și a găsit plăcere în propriile Sale calități desăvârșite și în desăvârșirea lucrării Sale.

            Când este vorba de răscumpărare, aceasta nu a fost o sarcină grea adusă asupra lui Dumnezeu de o nevoie morală. Nu a fost ceva care L-a luat pe Dumnezeu prin surprindere, ca să fie nevoit să oprească orice altceva și să rezolve problema. Dumnezeu a vrut să realizeze răscumpărarea.

            Răscumpărarea omenirii nu a fost o necesitate pentru Dumnezeu. El nu a trebuit să-și trimită Fiul, pe Isus Hristos, ca să moară pentru omenire. Să nu vă închipuiți că Sfânta Treime a stat la masa rotundă în cer, încercând să vadă ce e de făcut, discutând dacă merită să mântuiască omenirea su nu.

            Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Isus a venit de bună voie ca să moară pe cruce. Răscumpărarea a fost bunăvoința fericită a lui Dumnezeu.

            O mamă nu este nevoită să se scoale și să-și hrănească bebelușul la două dimineața. Nicio lege nu o obligă să facă asta. Nu este obligată să-i acorde bebelușului grija plină de dragoste pe care i-o acordă. Ea vrea să o acorde. O face pentru că îi place să o facă.

            Mărețe lucruri El ne-a învățat, mărețe lucruri a făcut. Și mare-i veselia noastră,

            Prin Fiul Isus; Dar mai pură, mai înaltă și mai mare va fi a noastră uimire,

            Al nostru extaz când pe Isus Îl vom vedea.

(Fanny J. Crosby)

Un răspuns personal

Doamne, privesc credința din jurul meu și aproape că văd plăcerea pe care Tu trebuie să o vezi privind în inima mea răscumpărată. Lucrarea Ta perfectă Îți dă posibilitatea să privești în inima mea și să  vezi o frântură din Tine. Spre cinstea și lauda Domnului Isus Hristos, Mântuitorul meu. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste „Elim” Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.