11August 2021

                        11august

„Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea. Idolii lor sunt argint și aur, făcuți de mâini omenești.” ( Psalmul115:3-4)

            Ca creștini, ne uităm uneori îngroziți la zeii păgânilor. Cheltuim o grămadă de bani încercând să ajungem la acești păgâni pentru a le face cunoștință cu adevăratul Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

            Partea tristă este că noi, ca creștini, putem crea zei exact la fel cum fac păgânii. Noi, americanii educați, nu facem zei din argint, aur lemn sau piatră. Ne-am indigna la o asemenea idee. Cu toate acestea, putem crea un zeu din propria imaginație. Dumnezeul căruia i se aduce închinare azi în numeroase locuri din America este doar un dumnezeu al imaginației.

            Creștinismul din această generație e în putrefacție și se aruncă în șanț, deoarece dumnezeul creștinismului modern nu este Dumnezeul Bibliei. Ne-am îndepărtat cu totul de țintă.

            Nu vreau să spun că nu ne rugăm lui Dumnezeu. Vreau să spun că ne rugăm unui dumnezeu care nu e ceea ce ar trebui să fie. Nu ne rugăm adevăratului Dumnezeu—Dumnezeul infinit, perfect, atotștiutor, cu totul înțelept, atotiubitor, de nemărginit. În schimb, ne rugăm unui dumnezeu pe care l-am creat în imaginația noastră, care nu se ridică deloc la înălțimea adevăratului Dumnezeu.

            Apropie-te suflete de al îndurării scaun, unde Isus răspunde rugăciunii;

            Acolo cu smerenie cazi la picioarele-I, căci nimeni acolo nu poate pieri.

(John Newton)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag și Tată al Domnului nostru Isus Hristos, iartă-mă pentru că mă uit la „ lucruri” în loc să mă uit la Tine. Mă rog să fiu cu atenția asupra Ta azi, în timp ce trăiesc și Te slujesc. În numele lui Isus mă rog. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste „Elim” Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.