10 August 2021

                        10 august

„Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie. Cum este înconjurat Ierusalimul de munți, așa înconjoară Domnul pe poporul Său, de acum și până în veac.” ( Psalmul125:1-2)

            Dumnezeul nostru este perfect în cunoaștere, în putere și în bunătate. Dacă Dumnezeu ar avea bunătate, însă ar exista un punct care nu e bun, atunci El nu ar fi Dumnezeul și Tatăl nostru. Dacă Dumnezeu ar avea dragoste, dar nu toată dragostea, ci doar 99,9 la sută din dragoste, El tot nu ar fi Dumnezeu.

            Pentru ca Dumnezeu să fie Dumnezeu, El trebuie să fie infinit din toate punctele de vedere. Trebuie să nu aibă nicio margine, nicio limită, niciun loc de oprire, niciun punct dincolo de care să nu poată trece. Când te gândești la Dumnezeu sau la orice are legătură cu Dumnezeu, trebuie să te gândești la Dumnezeu în mod infinit.

            Să gândești astfel ți-ar putea da dureri de cap, însă eu chiar cred că este o decizie extrem de bună. Acest Dumnezeu mărunțel și ieftin pe care Îl avem acum în Fundamentalismul modern, acest Dumnezeu ieftin cu care te poți bate pe umăr— Cel de Sus care mă iubește, individul care ajută la câștigarea meciurilor de baseball și toate acestea; acel Dumnezeu, frate, nu este Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov. Nu este Dumnezeul care a făcut cerurile și pământu. E un alt Dumnezeu.

            s-ar putea să mă apuce durerea de cap încercând să înțeleg asta; dar ceea ce este dificil pentru cap este balsam pentru inimă.

            Ce dacă uneori întunecată-i calea, ce dacă prețul mare e adesea,

            El știe cum la țintă voi ajunge cel mai bine, calea ce la El duce dreaptă trebuie să fie.

(Frederick Brook)

Un răspuns personal

Mărturisesc cu dragă inimă, Doamne Isuse, că harul Tău îmi depășește puterea de a explica. Nu-l pot înțelege, dar îl accept prin credință și permit harului Tău să-mi domine viața azi.. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste „Elim” Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.