9 August 2021

                        9august

„Glasul Domnului răsună pe ape, Dumnezeul slavei face să bubuie tunetul: Domnul este pe ape mari.” ( Psalmul 29:3)

            Ceea ce mă uimește și mă amuză într-o anumită măsură este să văd cum exercită cineva o anumită putere. Ce le mai place unora să-și etaleze puterea! Vedem lucrul acesta în special la politicieni și mă tem că a intrat și în biserică într-o anumită măsură.

            Indiferent câtă putere are cineva, întotdeauna va fi cineva care are și mai multă.

            Despre Dumnezeu este valabil contrariul. Dacă Dumnezeu ar avea toată puterea în afară de o fărâmă, și altcineva ar avea acea fărâmă de putere pe care Dumnezeu nu o poate avea, atunci Dumnezeu nu ar fi atotputernic. Nu am putea spune că acest Dumnezeu are putere infinită, întrucât El nu ar fi o putere infinită, ci doar o aproape infinită. Dacă I-ar lipsi un pic, asta L-ar descalifica de la a fi atotputernic.

            Mă uit la oameni care pun mâna pe putere, și mă amuză. Dar, când mă gândesc la Dumnezeu și la puterea Sa, în inima mea se trezesc valuri de laudă și adorație. Îmi plec genunchii în fața Celui care este atotputernic, știind că în spatele puterii Sale este o dragoste care nu cunoaște limite față de mine. Dumnezeu nu caută niciodată să mă păcălească pentru a-mi fura puterea sau autoritatea. Indiferent de câtă putere am nevoie de la Dumnezeu, pe El nu-L epuizez câtuși de puțin.

            El mai mult har dă când povara și mai grea se face, tărie mai multă El trimite

            Când truda ne sporește; La necazuri în plus, El în plus dă îndurare,

            La încercări înmulțite El pacea o înmulțește.

(Annie J. Flint)

Un răspuns personal

Tată drag, sunt momente când ajung într-un punct de epuizare totală. Atunci mă gândesc la resursele inepuizabile ale harului Tău. Ce mult Te laud pentru adevărul Tău, în numele scump al Domnului Isus, Mântuitorul meu. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste „Elim” Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.