6 August 2021

                        6 august

„Dumnezeu, da, Dumnezeu Domnul vorbește și cheamă pământul, de la răsăritul soarelui până la sfârșitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseții desăvârșite, de acolo strălucește Dumnezeu.” ( Psalmul50:1-2)

            Ca ființe create, noi am născocit metode de a ne explica pe noi înșine. Măsurarea este o metodă pe care o avem pentru a explica lucrurile și suntem obsedați de ea.

            Știți ce greutate aveți și v-ați dori să nu fie așa de mare; dar este atracția gravitațională asociată greutății voastre.

            Măsurăm distanța în centimetri, metri și kilometri. Vrem să știm cât este ceva de departe de punctul în care suntem noi acum. Apoi vrem să știm cât ar dura în secunde, minute, ore și zile să parcurgem acea distanță.

            Avem diverse alte metode de a măsura lucrurile, pentru că totul este relativ; este limitat. Întotdeauna poți măsura lucrurile. Știm cât e de mare soarele și ce greutate au multe alte coruri cerești.

            Putem cântări toate aceste lucruri și le putem măsura, pentru că sunt finite. Când venim la Dumnezeu, nu există nicio metodă de a măsura vreo parte din harul Său. Harul lui Dumnezeu este infinit și ne depășește capacitatea de măsurare. Harul Său nu are niciun început și, prin urmare,niciun sfârșit.

            Harul lui Dumnezeu e un divin ocean, un potop nemărginit și fără fund;

            Aruncă-te în adânc, părăsește țărmul și pierde-te în harul lui Dumnezeu.

  • B. Simpson)

Un răspuns personal

Tată ceresc, eu pot măsura totul în lumea mea și pot explica totul, dar pe Tine nu Te pot măsura. Harul Tău față de mine îmi depășește puterea de calcul. Și Te laud prin Isus Hristos, Domnul meu.Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.