3 August 2021

                        3august

„Neprihăniților, bucurați-vă în Domnul și înveseliți-vă! Scoateți strigăte de bucurie, toți cei cu inima fără prihană!” ( Psalmul32:11)

            Rugăciunea mea este ca biserica evanghelică să descopere că mântuirea nu este doar un bec, nu este o poliță de asigurare împotriva iadului, ci o poartă care duce în Dumnezeu și în inima Sa.

            Sectelor le place să joace acest mic joc religios. Le place să dea o formă de asigurare similară cumpărării unei polițe de asigurare. Din păcate, ceea ce oferă ele este mult mai puțin decât ceea ce ne oferă Scriptura.

            Mă îngrijorează faptul că biserica evanghelică a ajuns periculos de aproape de acest gen de atitudine. Din nu știu ce motiv, tot scopul convertirii a degenerat la acest nivel. Nu este vorba așa de mult de la ce a fost salvat un om, deși Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru asta, ci pentru ce a fost salvat.

            Cerul care a fost oferit în ultima vreme este un cer în care vor  să se ducă cei mai mulți oameni. Este un loc în care vor avea totul ca la carte: o vilă, două mașini, o fântână și o pișcină și străzi de aur pe deasupra.

            Cerul acela nu mă atrage deloc. Lady Julian, în cartea ei ”The Revelations of Divine Love”(„Revelațiile Iubirii divine”), spune că Cerul va fi cer pentru că Sfânta Treime ne va umple inima de bucurie fără sfârșit. Iată ce trebuie să ne intre în cap și în inimă : Isus Hristos este o manifestare deplină și completă a Sfintei Treimi.

            Când toată a mea trudăși toate încercările s-or termina și în siguranță mă voi afla

            Pe acel țărm frumos, a fi aproape de Domnul drag pe care Îl ador

            De-a lungul veacurilor va fi slava mea.

(CharlesH. Gabriel)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag, cerul Tău este un loc al locuinței Tale binecuvântate. Iartă-mă pentru că am încercat să pun lucruri pământești în cer. Mă rog să tânjesc după acel loc unde prezența Ta se manifestă continuu. Cer asta în numele lui Isus. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.