2 August 2021

                        2august

„Domnul este drept în toate căile Lui și milostiv în toate faptele Lui. Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă cu toată inima…” (Psalmul145:17-18)

            Ceea ce caut în acestă vreme sunt niște convertiri de modă veche. Trebuie să mărturisesc că nu prea văd multe de felul acesta în ziua de azi. În schimb, azi avem apă de ploaie; niște biete lucruri zdrențăroase și de proastă calitate. Îi convingem pe oameni că au fost convertiți, dar ei nu au avut o implantare a vieții divine în ei. Nu există nicio asemănare între ei și Dumnezeu – prin urmare – nicio părtășie.

            Avem nevoie încă o dată de convertiri în care omul îngenunchează și, într-o izbucnire de lacrimi și agonie, își mărturisește păcatele lui Dumnezeu, crede în Isus Hristos și apoi se ridică în picioare cu fața luminată și dă mâna cu toată lumea. Lacrimile ar curge, iar el ar încerca, pe cât i-ar sta în putință, să le rețină

            Ce a făcut asta? Nu doar înlăturarea conștientă a păcatului, ci și prezența conștientă a lui Dumnezeu revelată inimii sale. Aceasta este bucuria convertirii, nu aducerea lui Dumnezeu de pe nu știu ce stea îndepărtată, ci a-L cunoaște pe Dumnezeu printr-o schimbare a naturii și a cunoaște că El este aproape și ”n-am știut”

            Bucurați-vă voi, cei cu inima curată, Bucurați-vă, aduceți mulțumiri și cântați;

            Stindardul vostru glorios fluturați-l în înalt, Crucea lui Hristos, al vostru împărat.

.

( Eduard H. Plumptre )

[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste „Elim” Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.