Oprește Mintea Întrebătoare

Octombrie 29

Isus a ieşit deci afară, purtând cununa de spini şi haina de purpură. „Iată Omul!”, le-a zis Pilat. (Ioan 19:5)

Dacă mintea ta născocește prea multe întrebări în timpul rugăciunii, există o modalitate prin care o poți redresa. Chiar dacă ești la începutul vieții tale de rugăciune și, involuntar, în mintea ta se nasc tot felul de îndoieli, de dubii, ai de făcut un lucru atât de simplu: doar ridică-ți privirea! Uită-te spre El!

            Ascultă-mi sfatul și uită-te la Isus. Imaginează-ți-L suferind și plângând în Grădina Ghetsimani. Încearcă să Ți-l imaginezi zdrobit sub greul Crucii, trădat de apostoli, de prieteni. Îl vezi acum pe Isus? Îl înțelegi mai bine acum?

            Începe-ți rugăciunea astfel: „Doamne, dacă Tu ai suferit atât de greu pentru mine, oare cât de neînsemnată e suferința mea în comparație cu a Ta? Vreau să-Ți moștenesc puterea de a răbda. Să pot să îndur fără a scoate un sunet, să îmi dai tăria de a numi „încercarea” prin care trec: o „binecuvântare” din partea Ta! Unde vei merge Tu, vreau să merg și eu. Apleacă-te asupra mea în suferința prin care trec. Vreau să Te știu și să Te simt alături în aceste vremuri de tulburare!”

            Crede-mă când spun că oricine are posibilitatea de a face acest lucru. Isus nu este fizic în prezența noastră, dar cu siguranță El dorește să locuiască în sufletul tău și să te însoțească în fiecare furtună și la fiecare nou răsărit. Nu rămâne neajutorat la căpătâiul crucii tale, al problemei tale, întrebându-te lucruri fără rost. Privește la Isus ca să-L ai aproape!

Teresa of Avila: Calea Perfecțiunii

Răspuns personal:

Dacă mă aflu la stadiul de „începător”pe calea rugăciunii, Doamne, ajută-mă să avansez până la gradul de „experimentat”. Oferă-mi călăuzirea ta prin cei care sunt deja la acest nivel.

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.