Căutând Desăvârșirea

Octombrie 30

Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.

(Matei 5:48)

Să nu te înspăimânte gândul perfecțiunii în viața de credință. Găsim o plăcere nespus de mare atunci când ne dedicăm persoanei iubite. O plăcere pe care nu o vom simți decât dacă ne dedicăm viața lui Dumnezeu, și nu pasiunilor noastre efemere. Lumea, împreună cu lucrurile ei (lumești) vor trezi în noi o satisfacție de moment, care se va stinge la fel de repede precum s-a și aprins. Pe când, alipirea noastră de Cer ne oferă acea pace sufletească, acea liniște interioară după care toți tânjim… „Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmul 34:8).

            Rânduiește-ți fiecare zi în așa fel încât să îți faci timp pentru rugăciune, pentru citirea Bibliei, pentru meditare. Cu timpul, acest obicei va deveni o dorință de a sta cât mai mult în preajma Celui pe care Îl iubești.Inima ta trebuie să fie larg deschisă înaintea Domnului. Nu lăsa nimic să-ți distragă atenția de la El. Chiar și fără a scoate un cuvânt, timpul petrecut în prezența Lui este un timp de zidire spirituală și te umple de o bucurie care nu cunoaște margini.

            Dragostea este – de departe – un susținător mai bun decât teama. Frica te leagă, pe când dragostea te eliberează. Când ia stăpânire peste sufletul nostru, iubirea te schimbă și te face să râvnești la „bine” (la „binele”pentru sufletul tău, la acel „bine” pentru tine).

François de Fénelon: Mediații și Devoțiuni

Răspuns personal

Dumnezeul meu drag, ajută-mă să caut perfecțiunea credinței în calea mea, predându-mă pe deplin Ție. Îmi ești un prieten devotat… Vreau să fiu și eu asemenea pentru Tine.

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.