„Băgăcioșii”

Octombrie 24

„Isus i-a răspuns: „Dacă vreau ca el să rămână până voi veni Eu, ce-ţi pasă ţie? Tu vino după Mine!” (Ioan 21:22)

Unele lucruri nu își merită efortul. Câtă importanță dai celor care îți spun ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui să faci? Tu trebuie să dobândești în viață înțelepciunea de a îți rândui bine zilele, de a-ți împărți timpul după necesitatea ta, iar prioritățile după importanța pe care le-o dai tu. Lui Dumnezeu nu Îi este nimic ascuns sub soare, El vede totul și cunoaște totul. Știe gândul, intenția și fapta fiecărui suflet. Să cunoască toate aceste lucruri intră în puterea Lui, și nu în a vreunui om de pe acest pământ. Nu te amesteca în treburile altora, doar din dorința de a „știi” cât mai multe despre cineva.

Thomas à Kempis: – Imitându-L pe Hristos

Răspuns personal

Pentru un motiv încă necunoscut mie, Doamne, îmi pare mai ușor să intervin în viețile altora decât să îndrept lucrurile din viața mea. Ajută-mă, Tată, să lucrez la sufletul meu, la calea mea, la principiile mele. Te rog, nu mă lăsa să îi transform pe cei din jurul meu în rezultate ale unor scopuri proprii, egoiste!

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.