O răsplată mare pentru un efort mic

Octombrie 17

„Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima.”

(Psalmul 145:18)

Dumnezeu nu ne împovărează cu sarcini grele. Să îți îndrepți gândul înspre El, rugăciunea înspre El, să-I arăți dragostea ta și să-I oferi credincioșia ta… Sunt lucruri pe care Dumnezeu le dorește de la noi; Să ne înălțăm inimile spre cer și să ne ațintim privirile înspre fața Lui. Cu toate acestea, nu e nevoie să fim „gălăgioși” sau să atragem atenția asupra noastră când ne închinăm prin lucrările noastre. Domnul e foarte aproape de noi, mai aproape decât ne putem închipui.

            Când stăm de vorbă cu Tatăl Ceresc, în umilință și în dragoste tăcută, reușim să ne transformăm inima într-un templu închinat Lui. Cu toții tânjim după aceste dialoguri sfinte purtate în cel mai liniștit mod, dintr-un loc plin de pace. ai curaj și deschide-te în fața Dumnezeului Atotputernic. El ne cunoaște pe fiecare în parte.

            Nu mi-aș putea imagina viața trăită departe de Dumnezeu. Ar fi o viață zbuciumată, lipsită de pacea divină, o viață plină de frici. Dar eu nu cunosc frica. Știu că în mâna Domnului stau deopotrivă:  toate reușitele și încercările prin care am trecut și prin care urmez să trec. De cine am să mă tem, Doamne, când Tu ești de partea mea? Îmi doresc nespus să rămân în prezența Ta!

Frații Lawrence: Practicile Prezenței lui Dumnezeu

Răspuns personal

Este oare cu putință ca prin micul meu efort depus, să mi se lărgească orizontul credinței? Și astfel să conștientizez cât ești Tu de aproape de mine? Nu voi știi acest lucru decât dacă încerc. Ajută-mă, Doamne, să cred!

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.