Un devotament fals

Octombrie 15

„El va muri din lipsă de înfrânare, se va poticni din prea multa lui nebunie.”

(Proverbe 5:23)

Dumnezeu nu poate fi îngrădit într-un trup. oricine dorește să se asemene Lui , trebuie să îl simtă în adâncul suflet, fiindcă El acolo locuiește. Cu cât te umpli mai mult de El, cu atât mai puțin vei simți atracția lumii din exterior. Este în natura noastră să credem că putem găsi lucruri spirituale în obiecte fizice. Dumnezeu dorește să fii asemeni Lui nu doar în curățirea sufletului, dar și în purtarea trupului.

            Pentru a înțelege mai bine sfatul meu, dați-mi voie să vă dau un exemplu simplu. Cum ar fi ca aceia care sunt începători pe calea credinței să audă sau să înțeleagă că e nevoie de o schițare a înțelegerii din ei înșiși? Astfel, abandonând umile rugăciuni, ei cad pradă unor încercări de a se regăsi, de a-și antrena sufletul prin antrenament lumesc (căutând concretizarea credinței în lucruri materiale/fizice). Aceste acțiuni atrag după ele – în mod cert – moartea spirituală. Prin urmare, a proceda în acest fel, nu dovedește deloc înțelepciunea, ci nebunia omului.

            Diavolul are această putere: de a îmbrăca acțiunile murdare într-o aură înșelătoare, strălucitoare, astfel încât, la o primă vedere, acestea să pară bune. O adevărată decepție!

Anonim: Sub norul neștiinței

Răspuns personal

Oferă-mi, Doamne, protecția ta! Ferește-mă de capcanele înșelătoare ale diavolului, pe care nu le văd și nici nu le înțeleg!

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.