Împlinind posibilul

Octombrie 8

Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la  Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.” (Matei 19:26)

           Înainte de toate există posibilitatea. Aceasta este urmată îndeaproape de dorință și abia apoi de înfăptuirea unui lucru. Ele respectă această ordine: natura noastră, voința și acțiunea. Dumnezeu ne oferă posibilitatea, celelalte două (dorința și înfăptuirea) țin de noi. Dar chiar și posibilitatea de a avea dorință, sau posibilitatea de a înfăptui un lucru, reprezintă un dar venit din partea Domnului.

           Nu este cu putință să ne lipsim de posibilitatea de a face bine. Aceasta ne este lăsată moștenire în fire, fie că ne place, fie că nu; Nu rămâne loc de opinii și dubii.

Pelagius: Pro Liber Arbitru

Răspuns personal:

 Doamne, Tu ești nelimitat în puterea Ta… Îngăduie-mi să-mi doresc ce vreau să fac. Tu îți limitezi puterea, doar pentru a-mi da mie libertatea să aleg. Cu toate acestea, știu că ești prezent în mine, în bunătatea-ți infinită, ajută-mă să aleg bine. Amin.

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.