Numeroasele căi ale Domnului

Octombrie 9

„Atunci, Petru a început să vorbească şi a zis: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El.”(Faptele Apostolilor 10: 34 – 35)

Dumnezeu nu ne așează pe același drum. Atunci când consideri că ești pe cel mai rău drum, în ochii Domnului s-ar putea să fi cel mai sus pus. Pentru mine, meditația este extrem de importantă. Ea este un dar din partea lui Dumnezeu, dar nu e ceva ce ne comandă să facem. Nu descuraja! Nu te opri din rugăciuni! Nu înceta să participi la închinare cu frații tăi și cu surorile tale! Dumnezeu nu se grăbește. Le dă altora acum și ție mai târziu.

           Personal, am îndurat 14 ani fără să meditez la vreun gând sau la vreun verset. Meditam numai dacă citeam ceva. Nu sunt singurul care proceda astfel. Mulți creștini întâmpină dificultăți în a medita, chiar și în acele momente în care citesc ceva. Unii „se conectează” mai greu la ceea ce citesc, nereușind să se concentreze asupra informației. Din această cauză apare și sentimentul de neputință și de vinovăție cu privire la înțelegerea Cuvântului.

           Cunosc o femeie în vârstă care trăiește o viață demnă de urmat, mi-aș dori să ne asemănăm cu ea cât mai mulți. Este un om devotat lui Dumnezeu. De ani de zile, a adoptat rugăciunea cu voce tare. Îi este imposibil să se roage în gând. Sunt sigură că multă lume se află în situația ei. Asta nu îi face să decadă din punct de vedere religios. Nu ar trebui să se subaprecieze invocând acest motiv.

           Din nefericire, însă, cei ce sunt în astfel de situații consideră că este vina lor. Ei cred că acest impediment reprezintă o boală, sau chiar un handicap. Consider că aceia dintre noi care suntem chemați la o slujire activă, nu am avea dreptul să cârtim la adresa celor care sunt tăcuți în rugăciunile lor. Suntem cu toții în același loc, uniți de aceeași dorință: de a fi slujitori devotați Tatălui Ceresc. Ce importanță are dacă punctul tău forte este meditația, rugăciunea sau grija pentru a păstra curățenia în slujba lui Hristos. Suntem chemați toți la o slujire condusă de același devotament.

Teresa of Avila: Drumul perfecțiunii

Răspuns personal:

Doamne, dacă nu suntem toți pe același drum,  de ce – oare – tânjește fiecare după o experiență religioasă cum e a noastră?

Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.