O conștiință curată

29 iunie

O conștiință curată

„Pavel s-a uitat ţintă la sobor şi a zis: <<Fraţilor, eu am vieţuit cu toată curăţia cugetului meu înaintea lui Dumnezeu până în ziua aceasta…>>” (Faptele Apostolilor 23:1)

O conștiință curată reprezintă valoarea unui om. Odată cu aceasta vine și fericirea. Având cugetul curat, vei găsi suportul necesar în timpul unei furtuni; dar și puterea de a te ridica mai repede din mocirlă. O conștiință pătată împovărează drumul unui creștin, risipește odihna din timpul nopții și umbrește ziua.

Ticăloșii nu-și găsesc pacea. Isaia 48:22 spune astfel despre ei: „Cei răi n-au pace, zice Domnul.”

Împlinirea în această lume este de scurtă durată și atrage după sine – întotdeauna – amărăciuni ce stau ascunse la început. Dar împlinirea celor cu inima bună nu are asemănare pe pământ și nu se naște aici, din gurile oamenilor.

Nu devii un om mai bun dacă te afli în lauda oamenilor și nici nu decazi ca valoare dacă te simți hulit și batjocorit de ei. Cuvintele lor nu pot schimba ceea ce ești deja. Oamenii judecă acțiunile tale, în schimb Dumnezeu evaluează intențiile tale. El cunoaște inima ta cel mai bine. (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Am înțeles, Doamne! Am înțeles că nu trebuie să mă preocupe ce cred alții despre mine, nici măcar cum mă privesc ei. Cu băgare de seamă trebuie să fiu la faptul că sunt privit de Tine și prin Tine, eu trăiesc. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.