O minte deschisă

23 iunie

O minte deschisă

„Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.” (Psalmul 19:7)

Din moment ce Dumnezeu vorbește fiecăruia în parte, nimeni nu e exclus din planul Său. Vocea Lui răsună atât în inima păcătosului incurabil cât și în cea a marilor învățați (cei care consideră că înțelepciunea lor dobândită din cărți este suficientă).

Întotdeauna am fost de părere că vocea Duhului Sfânt are o rezonanță mai puternică înlăuntrul păcătoșilor care o aud și care se lasă pătrunși/schimbați de ea, mai degrabă decât cei ce au o stimă de sine mult prea mare și se înconjoară de propriul lor orgoliu. Și cu aceștia din urmă, Dumnezeu vrea să stea de vorbă, dar de cele mai multe ori, mândria oamenilor estompează Cuvântul Domnului transmis prin Duhul Lui.

O minte luminată își cunoaște schimbarea printr-un drum simplu. Cine sunt cei prin care Dumnezeu vorbește și lucrează? Sunt oameni simpli, în care Domnul Își găsește plăcerea. (François de Fénelon: Meditații și devoțiuni)

Un răspuns personal

Te rog să mă ierți, Dumnezeul meu, pentru că mi-a fost de atâtea ori mai simplu să ascult de vocea mea decât de a Ta. Înzestrează-mă cu acea gândire naivă, simplistă, ca a unui copil, pentru ca să pot primi deschis tot ce ai Tu de spus. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.