Dragostea dictează direcția

21 iunie

Dragostea dictează direcția

„Noi răsturnă izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” (2 Corinteni 10:5)

Adună laolaltă, Doamne, gândul meu, cu fapta mea, cu simțul meu. Prin puterea Ta, fă-le după placul Tău. Iartă-mi rugăciunea lipsită de sens și concentrare. Gândurile mă poartă adesea pe cărările lor și mă împiedică să fiu prezent în locul pe care îl ocup fizic.

Dacă iubesc Cerul, voi vorbi cu dăruire oamenilor despre Dumnezeu.

Dacă iubesc lumea, voi vorbi despre lucrurile lumești.

Dacă iubesc tot ce e carnal, voi gândi la fel.

Dacă îmi iubesc sufletul, voi găsi cu drag timp pentru a face lucruri care să-l hrănească.

Oricare ar fi gândul meu, voi vorbi despre el cu voioșie. Cuvintele lui Isus din Matei 6:21 se adeveresc și în această privință: „Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră!” (Catherine Parr: Rugăciuni și meditații)

Un răspuns personal

E oare prea mult să-Ți cer, Doamne, să devii pentru mine un gând care să mă macine etern? Să-mi ocupi mintea, nu doar sufletul, astfel, preocupările mele să fie legate de tot ce e divin. Nu permite, Te rog, să fiu doar câteodată atent la Tine, ci ajută-mă să fiu în permanență concentrat pe lucrarea Ta. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.