Divinul Grădinar

15 iunie

Divinul Grădinar

„Eu sunt adevărata Viţă şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie, şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţeşte, ca să aducă şi mai mult rod.” (Ioan 15:1-2)

Imaginează-ți o livadă în plină primăvară, vezi cum pomii se umplu de flori și cum totul stă sub lumina unei vieți noi, proaspete. În curând, floarea se va schimba în rod…

Acum imaginează-ți că sufletul nostru este asemenea acestei livezi. Dumnezeu se plimbă prin el. Roagă-L să te ajute să înflorești și să aduci rod spre slava Sa, să plivească buruienile, să se îngrijească în amănunt de sufletul tău.

Sunt vremuri în care sufletul nostru este asemeni unei livezi ce lasă de dorit. Totul pare veșted și neîngrijit. Aproape că îți vine greu să crezi că se mai poate face ceva pentru a readuce la viață priveliștea.

În aceste vremuri, sufletul tău suferă cumplit iar îngrijirea – sau împrospătarea lui – nu mai ține de tine, e peste puterile tale. Invită-L pe Dumnezeu să facă o minune în dreptul tău. Să sape la rădăcină pentru înviorare, să înlăture buruieni și stricăciuni. Să facă loc de o reînviere a sufletului, până nu se usucă de tot. (Teresa of Avila: Cartea vieții mele)

Un răspuns personal

Sufletul meu are viață, trebuie îngrijit, crescut, aranjat pentru a trăi sănătos. Forțele răului l-ar preschimba într-o clipită într-un deșert. Doamne, nu permite acest lucru. Îngrijește-te de el, de mine. Isuse, locuiește Tu în mine, ca prin Tine să trăiască sufletul meu. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.