Trăind în pace

14 iunie

Trăind în pace

„Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.” (Filipeni 4:11)

Dacă te simți mulțumit și te-ai deprins să fii astfel, vei putea să-i ajuți și pe alții să devină la fel ca tine. Un om care se pripește, fără să își dorească acest lucru, distorsionează realitatea și vede tot ce primește cu nemulțumire, ca pe un rău. O persoană în care locuiește pacea va găsi chiar și în acele circumstanțe proaste sau nepotrivite, lucruri și legături minunate.

Fiind mulțumit, vei scăpa de urma de neîncredere pe care de obicei o aveai despre anumiți oameni. Un om agitat și singuratic este un om care disprețuiește și încrederea în cel de lângă el.

Modestia și dragostea nu cunosc nici disprețul și nici indignarea. Găsește vina în tine și iartă-i pe ceilalți. E mai ușor să fii bun – e un dar pe care trebuie să-l dobândești.

Cel ce cunoaște suferința va ști foarte bine să îndrăgească pacea. Un astfel de om va fi stăpân pe sine și prieten cu Isus Hristos. (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Cu toții suntem diferiți, în felul nostru (unii sunt energici, alții foarte calmi). Doamne, în atotputernicia Ta, ne-ai făcut atât de minunați: diferiți. Dă-mi pacea Ta, Isuse, în vremuri de furtună, în vremuri de bucurie… în orice vreme! Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.