Conștient de prenzența lui Dumnezeu

7 iunie

Conștient de prenzența lui Dumnezeu

„Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:7)

Aceasta este una din cele câteva texte scrise despre Fratele Laurențiu. Partea aceasta a fost inclusă în cartea sa, „Practicarea prezenței lui Dumnezeu”:

Fratele Laurențiu povestea că atunci când și-a început viața de credință, își făcea timp să stea în singurătate pentru a se putea ruga și pentru a se gândi la Dumnezeu. Dorința lui era să se convingă atât sufletește cât și rațional de existența lui Dumnezeu. Se ruga fără încetare și conștientiza fiecare moment al prezenței Domnului în viața sa. Ori de câte ori avea o muncă de dus la îndeplinire, se ruga astfel: „Doamne, știu că  Tu ești cu mine. Atâta vreme cât trebuie să mă supun acestei munci și să-mi ocup timpul cu alte lucruri, eu Te rog să rămâi în continuare alături de mine, fii de partea mea și primește-mi rezultatul muncii și afecțiunea mea.”

Tot cuvintele lui au fost și acestea: „Putem face lucruri mici pentru Dumnezeu. Pot întoarce prăjitura din tavă din dragoste pentru Domnul. Și după ce am întors-o, nu mai rămâne altceva care să-mi distragă atenția de la El; Îl pot sluji din nou. Am ajuns într-un punct în care îmi este la fel de greu să nu mă gândesc la Dumnezeu, precum îmi era la început să o fac.”

Fratele Laurențiu a găsit plăcere în umblarea lui cu Dumnezeu, prin urmare, a devenit o îndrumare naturală pe care ne-o lasă mai departe și nouă. Dar trăirea lui a fost un imbold mai puternic decât au fost cuvintele sale. Purtarea lui a fost o binecuvântare! Chiar și atunci când se grăbea spre bucătărie, în sinea lui își păstra calmul. Nu făcea lucrurile în pripă dar nici nu le trândăvea. Știa fiecare lucru să îl facă la vremea lui, cu un temperament liniștit, ieșit din comun.

„Timpul destinat afacerilor – spunea el – nu trebuie să fie diferit de cel al rugăciunii. În gălăgia întrunirii, în timp ce câteva persoane cer atâtea lucruri diferite, Îl chem pe Dumnezeu aproape și mă țin de El păstrându-mi calmul inimii, ca și cum aș fi pe genunchi chiar în acel moment, binecuvântându-I Numele.”

Un răspuns personal

Transformă, Doamne, viața mea, într-o rugăciune permanentă. Ajută-mă să-mi îndrept gândurile înspre Tine. Dă-mi urechi să pot auzi constant a Ta șoaptă. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.