Dumnezeu așteaptă

3 iunie

Dumnezeu așteaptă

„Spune-le: Aşa vorbeşte Domnul: <<Cine cade şi nu se mai scoală? Sau cine se abate fără să se întoarcă iarăşi?>> Pentru ce dar poporul acesta al Ierusalimului se lasă dus în necurmate rătăciri, stăruieşte în înşelătorie şi nu vrea să se întoarcă la Dumnezeu?” (Ieremia 8:4-5)

Fiindcă suntem neștiutori și imaturi, ignorăm ce este bine și facem alegeri total greșite. Dumnezeu are răbdare cu noi. El știe cât de greu ne este să învățăm să fim buni creștini; Iar atunci când cădem, El ne ridică oferindu-ne o a doua șansă.

Dumnezeu începe să lucreze la caracterul nostru și la purtarea noastră, numai în momentul în care noi Îi demonstrăm că ne dorim acest lucru, că vrem să învățăm să trăim cât mai aproape de desăvârșire. Chiar în această clipă, El Își arată milostenia și bunătatea față de noi. Cu toate că Îl rănim cu păcatele pe care le comitem, Domnul așteaptă răbdător să ne întoarcem la El. Iar când o facem, putem simți cum valuri de bucurie și de iubire se revarsă asupra noastră. La acest lucru s-au referit cuvintele lui Isus atunci când a spus: „Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte.” (Luca 15:10). (Pseudo-Macarie: Predici)

Un răspuns personal

Să mă văd adesea cum mă poticnesc în calea mea, e o priveliște care-mi stârnește râsul. Din motive inexplicabile, eșuez în a lua deciziile bune și corecte. Îți mulțumesc, Doamne, pentru îndurare… Mulțumesc pentru îndelunga Ta răbdare. Ajută-mă să fiu și eu la fel de răbdător cu ceilalți din jur. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.