27 Decembrie 2021

            27 Decembrie

Ca să vestesc toate laudele Tale în porțile fiicei Sionului și să mă bucur de mântuirea Ta. PSALMUL 9:14

Marea sărbătoare a Crăciunului ne pregătește pentru învierea viitoare a lui Isus. Fără Crăciun, nu poate fi înviere; și fără înviere Crăciunul nu înseamnă nimic. Acesta e un lucru pe care ne putem baza tot restul vieții, în imnul său, Philip Doddridge se concentrează pe acest minunat adevăr. El vorbește despre inima sa „mult timp împărțită.” Cred că știu ce a vrut să spună. Împărțirea aduce un anumit sentiment de confuzie; înainte să mă odihnesc în Hristos ca Mântuitor al meu, inima mea era împărțită. Apostol Pavel a vorbit despre această confuzie în viața sa și a strigat: „Oh, nenorocitul de mine!” (Rom. 7:24). Sf. Augustin a spus: „Suntem fără odihnă până nu ne odihnim

deplin în Tine. Venirea lui Hristos în acea iesle din Betleem a deschis calea pentru ca noi să găsim odihnă deplină în Dumnezeu. Pot înțelege teologia acestui lucru. Pot crede ce spune Scriptura despre asta. Cu toate acestea, până când nu mă odihnesc personal in Hristosul Betleemului și al Golgotei, nu înseamnă absolut nimic. Crăciunul nu este doar un timp de sărbătoare, ci un timp în care să-L acceptam pe Hristos și să ne odihnim în El toate zilele vieții noastre. Acum odihnește-te, inima mea mult timp împărțită! Axată pe acest centru preafericit, odihnește-te; Și niciodată de Domnul meu să nu te depărtezi, Cu El ai tot ce-i bun.”

PHILIP DODDRIDGE (1702-1751)

Un răspuns personal

Doamne, îmi aduc aminte de binecuvântatul adevăr al întrupării.

Pentru că Duhul Sfant a deschis acest adevar pentru mine, L-am

acceptat prin credință și acum mă odihnesc în Hristosul înviat.

Aleluia pentru cruce. Amin.

[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.