Înainte de călătorie

13 aprilie

Înainte de călătorie

„Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.” (Psalmul 143:8)

Înainte să pleci într-o călătorie, roagă-te astfel:  

„Doamne, înțeleg că viața este un pelerinaj. Tu m-ai creat și la Tine vreau să mă întorc la sfârșitul vieții. Dacă trec prin locuri periculoase, Domnul meu, fii călăuza mea și ține-mă în mâna Ta. Deschide-mi ochii și fă-mă să văd clar pe unde trebuie să merg. Ridică ziduri care să mă protejeze. Știu că Tu ești <<Calea, Adevărul și Viața>> (Ioan 14:6). Ajută-mă să Te urmez pe Tine în fiecare zi.” (Guigo I: Meditații)

Un răspuns personal

Doamne, zi de zi călătoresc și trec prin locuri periculoase. Milioane de oameni și-au pierdut viața în timpul călătoriei. Fă-Te cunoscut în viața mea și, Te rog, ajută-mă să simt constant protecția Ta. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.