O percepție umbrită

1 martie

O percepție umbrită

„Acum vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci, vom vedea față în față. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin.” (1 Corinteni 13:12)

Înalță-ți inima către Dumnezeu cu o iubire pură, sinceră. Domnul să fie scopul vieții tale, nu lucrurile dăruite de El. Depărtează-te de ce e lumesc și material și concentrează-te doar asupra lui Dumnezeu.

Când vei începe să faci acest lucru te vei confrunta cu incertitudine și nesiguranță. Aceste sentimente sunt asemenea unui văl de ceață; ele te împiedică să vezi clar viitorul. În timp ce te apropii de Dumnezeu, această ceață va fi mereu între tine și El. Nu poți face nimic în legătură cu ea. Vălul de ceață te va împiedica să Îl vezi limpede pe Dumnezeu. Nici chiar emoțiile sau mintea ta rațională nu te vor putea ajuta.

Acceptă acest lucru ca pe ceva natural. Încearcă să fii mulțumit și liniștit în această incertitudine, atât cât va dura ea. Continuă să strigi către Dumnezeu. Dacă vei avea experiențe cu Domnul în această viață, ele vor fi tocmai în mijlocul acestor incertitudini și nesiguranțe.

,,Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste” (2 Timotei 1:7).  Dumnezeu, Care ne-a binecuvântat cu puterea de a cunoaște și de a iubi nu poate fi înțeles prin intermediul rațiunii. Totuși, prin perspectiva dragostei, putem înțelege voia Lui.  

Unii cred că vor ajunge la o înțelegere deplină a lui Dumnezeu dacă vor petrece suficient timp meditând la El. Însă oricât s-ar strădui, efortul lor este inutil. O minte rațională nu Îl poate cuprinde pe Domnul. (Anonim: Vălul de ceață)

Un răspuns personal

Doamne, ochii mei spirituali sunt acoperiți de un văl de ceață. Te caut pe Tine în mijlocul incertitudinii. Deși percepția mea despre Tine este limitată, fă ca dragostea mea pentru Tine să fie deplină! Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.