Ce scop îți conduce viața?

2 martie

Ce scop îți conduce viața?

„Să vă înnoiţi în atitudinea minţii voastre  şi să vă îmbrăcaţi cu omul cel nou, care este creat după chipul lui Dumnezeu, în dreptatea şi sfinţenia care vin din adevăr.” (Efeseni 4:23-24)

Dumnezeu nu te-a așezat în această lume pentru că avea nevoie de tine. El te-a creat cu scopul de a-Și arăta bunătatea în și prin tine. Dumnezeu te-a înzestrat cu o minte strălucită ca să Îl cunoști pe El, cu o memorie bună pentru a-ți aminti tot binele pe care l-a făcut pentru tine, cu o dorință aprinsă de a-L iubi, cu ochi prin care să vezi tot ce face El pentru tine și cu voce, spre a-L lăuda.

Acesta este motivul pentru care te afli pe acest pământ. Orice lucru din viața ta care te împiedică să îndeplinești acest scop trebuie să fie evitat. Gândește-te la toți oamenii nefericiți din jurul tău care nu înțeleg această chemare și trăiesc cu gândul că singurul scop în viață este de-a construi case, de-a planta copaci ori de-a câștiga bani. Ei își irosesc viața pentru lucruri trecătoare.

Cercetează-ți sufletul în umilință. Amintește-ți că până acum ai fost atât de nefericit încât nu te-ai gândit la adevăratul tău scop în viață. Întreabă-te ,,La ce mă gândeam atunci când nu îmi îndreptam gândurile către Dumnezeu? Ce amintiri îmi năpădeau mintea în timp ce uitam de Domnul? Ce iubeam atunci când nu Îl iubeam pe Dumnezeu?”

Alungă comportamentul și gândirea pe care le aveai în trecut. ,,Renunț la gândurile superficiale și la planurile zadarnice din viața mea. Renunț la prieteniile care nu au o influență bună pentru mine, renunț la obiceiurile rele din viața mea. Renunț să fiu indulgent cu mine însumi.”

Întoarce-te la Dumnezeu. „Salvatorul meu, de acum înainte Tu vei fi în centrul vieții mele. Voi înceta să mă mai gândesc la lucruri dăunătoare. Îmi voi aminti de mila și de harul Tău în fiecare zi.” (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Îți mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai dat un scop în viață. Ajută-mă să împlinesc acest scop în fiecare zi. Dă-mi Tu puterea necesară să rămân statornic. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.