19 Decembrie 2021

            19 Decembrie

Și I-au zis: ”Auzi ce zic aceștia?” ”Da”, le-a răspuns Isus. ”oare n-ați citit niciodată cuvintele acestea: Tu ai scos laude din gura pruncilor și din gura celor ce sug?”

Matei 21:16

Un incident foarte interesant din Noul Testament are de-a face cu Isus și copilașii. Ucenicii au încercat să-i țină deoparte pentru că Isus avea treburi mai importante de făcut, ori așa credeau ei. Isus avea treburi ai importante de făcut, ori așa credeau ei. Isus le-a schimbat modul de gândire în această privință, a luat un copilaș în brațe și Și-a pus mâna pe capul lui. Acest incident arată ce simte Dumnezeu pentru copilași. Pot înțelege de ce iubește Dumnezeu copilașii. Cine nu-i iubește? Dumnezeu S-a gândit așa de mult la copilași, încât atunci când Isus a venit pe lume ca să fie mântuitorul lumii, a venit ca prunc. Sunt unele lucruri pe care nu înțeleg de ce le iubește Dumnezeu. Nu pot înțelege în ruptul capului de ce ma iubește Dumnezeu așa de mult. Cred că aceasta este una dintre cele mai profunde dificultăți teologice pe care le am. Nu caut să fiu smerit; nu fac decât să afirm o realitate.Pot înțelege de ce iubește Dumnezeu copilașii, dar nu știu de ce mă iubește pe mine. Isus a iubit copilașii, i-a luat în brațe și i-a binecuvântat. Ucenicii credeau că Isus are lucruri mai importante de făcut decât să mângâie un copilaș pe creștet. Câteodată suntem atât de ocupați cu gândirea și cu discuțiile teologice încât trecem cu vederea lucrurile pe care Isus le consideră importante.

Ce prunc este acesta, care în poalele Mariei doarme?

                           Pe care îngerii-L salută cu imnuri dulci și păstorii îl păzesc?

                                  Acesta e Hristos Împăratul, pe care păstorii Îl păzesc

                                                               și îngerii Îl cântă;

                       Grăbiți-vă, grăbiți-vă, slavă să-I aduceți Pruncului, al Mariei Fiu.

   William Chatterton (1837-1898)

Un răspuns personal

Iartă-mă, Doamne, când sunt preocupat de lucruri care se îmbulzesc și dau afară din viața mea acele lucruri care au fost importante pentru Tine. Mă rog ca azi să mă smeresc înaintea Ta și să învăț să apreciez lucrurile așa cum le apreciezi Tu. Amin.[1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.