22 Noiembrie 2021

„Tu ziceai în inima ta: «Mă voi sui în cer, voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.»(Isaia 14:13-14)

„Unele universități seculare dau vina pe creștini pentru ceea ce ele numesc antropomorfism. Ei bine, mi s-au spus vorbe de ocară mai rele de atât; nu mai mari – doar mai rele. Antropomorfismul înseamnă, simplu, a-L face pe Dumnezeu după chipul nostru. Tot ce trebuie să faci este să iei cele mai bune calități ale omului, să le proiectezi în sus și L-ai făcut pe Dumnezeu după chipul omului. Cât de departe poți fi?

Dacă, de exemplu, vezi un om bun, spui: «Bun, atunci acel Dumnezeu de acolo, de sus, trebuie să fie bun.» Proiectăm acea bunătate dinspre inima omului în sus, spre Dumnezeu, și spunem că Dumnezeu e bun, apoi adăugăm că este infinit de bun.

Orice este omul, mai ales cele mai bune calități ale sale, așa Îl vedem pe Dumnezeu.

Această idee este complet anapoda. Dumnezeu nu e făcut după chipul omului. Asta ar însemna că Dumnezeu nu e mai mare sau mai bun decât cel mai mare și mai bun om pe care îl putem găsi aici, pe pământ.

Asta e invenția lui Lucifer. El s-a proiectat spre tronul înalt și sfânt al lui Dumnezeu și a dorit să fie «ca cel preaînalt». Doar că nu a fost suficient de înalt pentru a ajunge la crucea  de pe Golgota.

Când Hristos în mijlocul strigătelor entuziaste va veni

Și mă va lua acasă, ce bucurie îmi va umple inima!

Atunci mă voi pleca cu smerită adorație

Și acolo voi proclama: ce mare ești Dumnezeul meu! (Carl Boberg)

Un răspuns personal

Binecuvântat Mântuitor, ce mult Te laud pentru că Tu nu ești ceea ce are omul mai bun de oferit, ci ceea ce are Dumnezeu mai bun de oferit. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.