9 Noiembrie 2021

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.” (1 Corinteni 10:13)

            „Uneori aud câte un creștin aflat în suferință zicând: «Mă simt ca închis într-o cutie. Parcă ar fi un zid în jurul meu.»

            Scripturile ne învață că atunci când nu putem scăpa la dreapta sau la stânga și nici înainte sau înapoi, ne putem ridica. Întodeauna există o cale de ridicare. Credincioșia lui Dumnezeu este calea de scăpare, întruncât este calea de ridicare. Poți fi sigur de asta!

             Ispita ta este întâlnită de toți. Chiar acum, cineva este la graniță. Sigur, acea persoană este un creștin, dar este la granița vieții victorioase. El spune: «Pur și simplu trăiesc supus circumstanțelor și nu reușesc s-o scot la capăt. Asta-i tot, nu reușesc s-o scot la capăt.»

Dumnezeu a spus că ispita ta este întâlnită la toți. De fiecare dată când cineva are o durere de cap, crede că e o durere unică; așa durere de cap n-a mai existat de la începutul lumii. Toată lumea are uneori dureri de cap!

Țineți minte, au existat sfinți care au traversat acel teritoriu spinos în care te afli tu acum și au ieit cu bine din el. Unii au trecut prin situații mai grele. Dacă Îl crezi pe Dumnezeu, vei reuși s-o scoți la capăt. Vei ieși și tu cu bine.

Nu ceda ispitei, căci cedarea e păcat;

Fiecare victorie te va ajuta o alta să obții;

Luptă bărbătește și înaintează, patimile întunecate supune-le;

Privește mereu la Isus, El te va purta până la capăt. (Horatio R. Palmer) 

Un răspuns personal

Doamne Isuse, câteodată simt că sunt pe cale să mă scufund în descurajare. Atunci privesc la Tine și îmi dau seama că Tu ai creat o cale de ridicare pentru mine. Mă rog să mă ajuți să privesc tot timpul în sus. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.