10 Noiembrie 2021

„De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” (Romani 8:28)

            „Unii oameni au soții care sunt asemenea unor pisici sălbatice. John Wesley a fost însurat cu o astfel de soție (și ea nu avea nici ghearele tăiate). Dar Dumnezeu l-a scos cu bine la capăt pe Wesley din toate acestea.

            Wesley îngenunchea și se ruga în latinește, ca soția sa să nu știe ce spune. În timp ce el se ruga în latină, ea îi arunca încălțări vechi în cap.

             A sosit momentul când el a trebuit să predice, așa că și-a luat rămas bun și s-a dus să predice. După aceea, nu au mai stat prea des împreună. El a avut grijă de ea, ca să aibă cele trebuincioase, dar ea nu voia ca el să predice. John vroia să predice, așa ca a continuat s-o facă și ea a continuat să bodogănească. Ea a stat acasă bodogănind, iar John s-a dus peste tot predicând Evanghelia și trasformând Anglia.

              Într-o zi, când mergea călare – de regulă citea, scria, medita, se ruga sau le făcea pe toate patru – cineva a venit călare până la el și i-a spus: «Domnule Wesley, soția dumneavoastră a murit.»

              Wesley și-a ridicat privirea și a zis: «Oh, a murit, nu-i așa?» Și apoi și-a văzut de lucrarea lui. Indiferent de circumstanțele noastre, Dumnezeu ne va face să ajungem la capăt cu bine.

O, dragoste ce pentru mine te-ai dăruit,

Ajută-mă să iubesc și să trăiesc ca Tine,

Și aprinde în această inimă a mea

Pasiunea focului dragostei divine. (A. B. Simpson) 

Un răspuns personal

Tată ceresc drag, uneori simt că povara mea e așa de grea. Dar, prin toate acestea, grija Ta e suficientă ca să mă poarte mai departe. Lăudați Numele lui Isus. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.