5 Noiembrie 2021

„Dacă ne marturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

„Francis R. Havergal a ajuns într-un punct în viața ei când a crezut că Domnul a vrut să spună exact versetul de mai sus. Când El a spus că«dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire», asta a vrut să spună. Acesta a fost un punct de cotitură în viața ei.

Odată am fost programat să predic într-o anumită tabără și când am sosit se anunța o seară cu minuni. Singuul lucru care s-a întâmplat în seara aceea a fost că cineva s-a înecat în lac. Oamenii au încercat să-l resusciteze și să-l țină în viață, dar el nu și-a revenit. Nu a avut loc nicio minune acolo – cel puțin nu în seara aceea.

Eu nu cred în a face reclamă minunilor, pentru că Dumnezeu nu Își va îngădui să fie în centrul nu știu cărei reclame. Domnul nu dă niciodată minuni ieftine pentru a-Și arăta voia slăvită și tainică, pentru a face pe placul sfinților firești. Domnul este gata să facă imposibilul când poporul Lui îndrăznește să creadă că El este un Dumnezeu credincios care vrea să spună exact ce spune.

Tu vii, Mântuitorul meu,

Tu vii, Împăratul meu,

În frumusețea Ta cu totul de splendoare plină,

În slava Ta ce tot transcende,

Ne putem bucura și putem cânta,  

Vii! La răsărit,

Strălucire vestitoare încet apare:

Vii! Preotul meu slăvit,

Nu-Ți auzim oare clopotele de aur?

               (Frances Ridley Havergal)

Un răspuns personal

Tată drag din cer, cred Cuvântul Tău. Cred că Tu vrei să spui exact ceea ce spui și că vei împlini fiecare promisiune din Cuvântul Tău. Încrederea mea este în Domnul Isus Hristos. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.