24 Octombrie 2021

,,Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” Ioan 8:12

Am cunoscut cândva un om, un sudist, care stâlcea destul de tare limba engleză. Era un sfânt drag al lui Dumnzeeu și s-a convertit în sudul statului Ohios. Convertirea sa a fost foarte reală și minunată, iar el știa când și unde a avut loc.

În fiecare an se întorcea la micuța biserică în care se convertise, mergea în față pe interval, îngenunchea la altarul vechi de lemn și timp de o oră Îi aducea mulțumiri Dumnezeului Atotputernic pentru că a găsit o cale să îl mântuiască.

Într-o vară, când s-a întors a constatat că biserica fusese vândută și transformată în garaj cu podea de beton. Era aceeași clădire, doar că fusese golită și acum era folosită ca garaj. El s-a dus la locul în care-și amintea că fusese vechiul altar și a îngenunchiat în ulei și unsoare, cu toți cer care lucrau acolo în jur, și L-a lăudat pe Dumnezeu și I-a mulțumit că a fost convertit.

Îndrăzniți să credeți în dragostea infinită a lui Dumnezeu, în harul infinit al lui Dumnezeu, și lăsați ca puterea Sa să vă scoată din întuneric în lumina Sa minunată.

Lumea întreagă pierdută a fost, într-al păcatului întuneric;

Lumina lumii este Isus, ca lumina soarelui la amiază

Slava Sa a strălucit, lumina lumii este Isus.

Philip P. Bliss (1838-1876)

Un răspuns personal:

Dumnezeule drag, îmi amintesc momentul în care Tu Te-ai întâlnit cu sufletul meu și harul Tău infinit s-a revărsat peste mine cu putere de curățare. Te laud astăzi pentru că ai găsit o cale să mă mântuiești. Amin.