23 Octombrie 2021

,,El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toți să creadă prin el.” Ioan 1:7

Să nu vă închipuiți că, întrucât Abraham Lincoln a fost un om bun și Adolf Hitler a fost un om rău , Hristos a murit pentru Lincoln și pentru Hitler nu. Noi îi categorisim pe oameni ca buni și răi, dar în ceea ce-L privește pe Dumnezeu „toți au păcătuit și sunt lipsiți.” Așadar, El a murit pentru toți oamenii din lume, buni și răi, vicioși și netrebnici.

A murit pentru homosexual, narcoman, alcoolic, prostituată; a murit pentru toți. Ah, infinita răbdare a lui Isus și răbdarea lui Dumnezeu cu putere de a mântui. El are putere infinită pentru a mântui și a frânge puterea păcatului anulat.

Paul Rader spunea: „Spune ce e și Dumnezeu va frânge lucrul acela.” Avea așa de multă dreptate. Dacă poți spune ce e, Dumnezeu îl poate frânge pentru cinstea și slava Sa.

Faptul că Dumnezeu e infinit nu este o scândură teologică care să fie pusă în podul cuiva, cu eticheta „Aceasta e infinitatea lui Dumnezeu.” Dacă acesta este ultimul tău ceas și aștepți să ai de-a face cu acel cumplit ceas al judecății, privește la infinita protecție a Mielului ispășitor care a murit de la întemeierea lumii. Slava să fie a Mielului care a fost junghiat!

El frânge puterea păcatului anulat;

El îl eliberează pe captiv.

Sângele Său îl poate curăța pe cel mânjit;

Sângele Său mi-a fost de folos.

Charles Wesley (1707-1788)

Un răspuns personal:

Drag Miel al lui Dumnezeu, sângele Tău scump vărsat pe cruce mă curăță de tot păcatul meu; și nu doar pe mine, ci poate fi de folos fiecărei persoane care s-a născut și care se va naște vreodată. Îți mulțumesc pentru această grijă minunată. Amin și amin.