22 Octombrie 2021

,,Mă bucur în Domnul, și sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească și ca o mireasă împodobită cu sculele ei.” (Isaia 61:10)

Cred că Isus a murit pentru toată lumea. Cred că în momentul în care Isus a murit pe cruce, a murit pentru fiecare ființă umană care a venit vreodată sau va veni vreodată pe lume. Cred că El a murit pentru fiecare bebeluș care a murit la naștere și pentru fiecare om care a trăit până la 150 de ani. Cred că a murit pentru toți.

Unii dintre bunii mei prieteni spun: „El a murit pentru cei aleși. iar când te duci să predici evanghelia, Dumnezeu Își găsește aleșii.”

Dacă aș predica evanghelia la o sută de oameni și numai 10 dintre ei ar fi aleșii, iar ceilalți 90 nu ar fi, i-aș minți pe cei 90. Dacă El a murit pentru cei 10 care sunt aleșii, când spun; „Cine vrea să vină, să vină,” i-aș minți pe cei 90, pentru că ei nu ar fi unii care trebuie să vină.

Cred că Hristos a murit pentru noi toți. Când a fost trimis acolo, pe cruce eu eram în inima Lui; Hitler era în inima Lui; Hrușciov era în inima Lui; și fiecare om era în inima lui Hristos când a murit acolo, pe cruce. Isus a plătit prețul de răscumpărare pentru toți.

Doamne, cred că păcătoși de erau mai mulți

Decât nisipul de pe al oceanului țărm,

Tu pentru toți ai plătit prețul de răscumpărare,

Pentru toți ai făcut deplină ispășire.

Nikolaus Ludwig von Zinzendorf (1700-1759),

Traducere de John Wesley (1703-1791)

Un răspuns personal:

Doamne Isuse, Mântuitor al omenirii, Te laud azi pentru că eram în inima Ta când ai murit pe cruce. Lăudat să-Ți fie numele! Amin.