19 Octombrie 2021

,,Domnul mi Se arată de departe; “Te iubesc cu o iubire veșnică; de aceea îți păstrez bunătatea Mea!” Ieremia 31:3

Mă rugam într-o zi și mă gândeam cât este de vast harul lui Dumnezeu în comparație cu păcatul nostru omenesc. Dacă mă uit doar la păcatul meu, pot fi destul de descurajat. Dar când mă uit la păcatul meu și îl compar cu harul lui Dumnezeu, descurajarea mea se transformă într-o bucurie negrăită și plină de slavă.

Dacă nu crezi că păcatul tău e mare, Domnul nu te poate mântui. Dacă crezi că păcatul este mai mare decât Dumnzeeu, El nu te poate mântui. Trebuie să-ți dai seama că, deși păcatul tău e mare, Dumnezeu e infinit și, prin urmare, mai mare decât tot păcatul tău. Acolo unde păcatul abundă, harul lui Dumnezeu abundă și mai mult.

Când Dumnezeu spune „mai,” referindu-Se la Sine Însuși, ar trebui să ne întindem imaginația spre infinit. Când Dumnezeu a spus „și mai” despre har, ce poți face în afară de a îngenunchea și a spune: „Domnul meu și Dumnezeul meu, harul Tău într-adevăr abundă și mai mult.”

Țineți minte, păcatul este acțiunea omului. Din cauză că este acțiunea omului, el are o limită. Harul e acțiunea lui Dumnezeu; și, din cauză că e acțiunea lui Dumnezeu, nu are niciun fel de limită.

Dragoste ce drumul nu-mi vei da,

Al meu suflet istovit mi-l odihnesc în Tine;

Îți dau înapoi viața ce o datorez,

Ca în adâncurile oceanului Tău curgerea sa

Mai bogată, mai plină să fie.

George Matheson (1842-1906)

Un răspuns personal:

Dumnezeule drag, uneori sunt copleșit de propiul meu păcat. Uneori simt că e mai mare decât poți Tu face față. O privire rapidă la dragostea Ta și sunt convins că harul Tău e mai mult decât suficient. Amin.