20 Octombrie 2021

,,Arhangelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!” Iuda 1:9

Harul e acțiunea lui Dumnezeu; și pentru că e acțiunea lui Dumnezeu, nu are limite.

Când harul infinit, nelimitat al lui Dumnezeu atacă păcatul finit, limitat al unui om, păcatul acela nu are nicio șansă. Dacă ne pocăim și ne întoarcem de la el, Dumnezeu îl va pulveriza și îl va azvârli în veșnicie unde nu mai poate fi cunoscut din nou cât ține veșnicia.

Asta s-a întâmplat cu păcatul meu și cu păcatul oricui crede.

Eu am un mare respect pentru diavol; nu-mi place de el și știu că este personificarea răului și a tot ce este păcătos; dar mai știu și că până și arhangelul Mihail a refuzat să-l mustre.

Mi-ar plăcea ca într-un mod tainic să-l fac pe diavol să știe un lucru. Mi-ar plăcea ca diavolul să știe că Isus Hristos, Domnul nostru, este infinit; sângele Său este infinit și ce a cumpărat sângele Său e infinit. Dacă fiecare om ar fi păcătuit la fel de rău ca Iuda, harul lui Dumnezeu tot l-ar putea vindeca, deoarece Dumnezeu nu are limită, dar păcatul are.

Ai fost la Isus pentru puterea de curățare?

Ești tu spălat în al Mielului sânge?

Te încrezi deplin în al Său har acum ?

Ești tu spălat în al Mielului sânge?

Elisha A. Hoffman (1839-1929)

Un răspuns personal:

Te laud, Dumnezeule și Tată al Domnului nostru Isus Hristos, pentru puterea sângelui lui Isus de a mă curăța de tot păcatul meu. Slavă Mielului lui Dumnezeu! Amin.