28 Septembrie

„Așadar, fraților, noi nu mai datorăm nimic firii pământești, ca să trăim după îndemnurile ei.” (Romani 8:12)

            Mă întreb dacă vom cunoaște vreodată teoria corectă a ispășirii. Se pare că fiecare are propria părere despre ispășire, care elimină pe oricine altcineva de la ea. Mă întreb dacă nu ar trebui să ne pocăim înaintea lui Dumnezeu pentru acest soi de atitudine arogantă.

            Foarte simplu, am avut o datorie; Isus a venit, a pus jos niște ”bani” și a spus: ”Uite, am plătit tot.” Așa că pun pe tejghea ceea ce-mi dă Isus și Dumnezeu dă în silă verdictul de nevinovat, iar eu cânt despre asta.

            Nu, adevărul este că atunci când a fost făcută ispășirea lui Isus, dreptatea era de partea mea, nu împotriva mea. Noi ne mărturisim păcatele, iar El este drept și credincios ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nedreptate. Mă bucur că nu a spus ”îndurător” și ”plin de har” ca să ne ierte păcatele. Să țineți minte mereu că dreptatea trebuie să fie satisfăcutăși Dumnezeu nu-și ridică niciodată mâna zicând: ”Uite, strecoară-te aici. Te voi băga sub covor până trece Ziua Judecății și să sperăm că n-o să te vadă nimeni.”

            Dumnezeu nu tratează niciodată pe nimeni așa. Cerul ar fi absolut gol și iadul înțesat dacă pentru a aduce pe cineva în cer și a-l salva de iad ar trebui ca Dumnezeu să încalce dreptatea.

                                    Când această trecătoare lume nu va mai fi,

                                    Când soarele orbitor va dispărea,

                                    Când cu Hristos vom sta în Slavă,

                                    Povestea terminată a vieții privind,

                                    Atunci, Doamne, voi ști perfect-

                                    Până atunci nu- ce mult datorez.

                        Robert M. McCheyne (1813 – 1843)

Un răspuns personal

Te laud Doamne pentru credincioșia îndurării și dreptății Tale. Încă n-am priceput totul, dar știu că atunci voi pricepe și sunt gata să aștept. În numele lui Isus.  Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.