22 Septembrie


„Adevărat ai zis că Dumnezeu este unul singur, că nu este altul afară de El.” (Marcu 12:32)

Cred cu tot ce este în mine că Dumnezeu va echilibra talerele;îl va condamna pe cel inegal și îl va răzbuna pe cel drept. Țineți minte, judecata nu face doar să-l condamne pe cel inegal și nedrept, ci îl și răzbună pe cel drept.

​Anselm de Canterbury (cca 1033-1109) spunea:„ Dar cum îl cruți pe cel rău, dacă ești drept întru totul și în mod suprem? Căci cum, fiind drept întru totul și în mod suprem, ești de partea celui care nu este drept?”  Apoi se consolează puțin și spune: „Vedem unde curge râul, dar izvorul din care vine nu îl vedem. Vedem râul îndurării Dumnezeu curgând peste veacuri, dar unde izvorăște nu știm.”

​Cum este posibil ca Dumnezeu să-l îndreptățească pe păcătosul drept? Cum ne întoarce Dumnezeu în direcția opusă și ne declară drepți?

​Aceasta a fost exprimarea extatică a unui om care a trăit două ore copleșitoare și minunate în prezența Dumnezeului său.

​Dumnezeu nu are părți care să se unească în mod armonios. În ființa infinită a lui Dumnezeu nu există roți care să se angreneze cu precizie perfectă una cu alta, întrucât asta ar însemna că Dumnezeu este compus din părți. Dacă El ar avea părți, cineva ar trebui să le asambleze. Dacă cineva l-a asamblat pe Dumnezeu, atunci acel cieva ar fi Dumnezeu. Prin urmare, nimic din ceea ce face dreptatea lui Dumnezeu nu Îi interzice să-Și exercite îndurarea, fiindcă este același Dumnezeu. Dumnezeu este îndurător și drept.

​Toată slava fie Dumnezeului din înalt care neamul nostru l-a ajutat.

           Niciodată de noi vreun rău nu se va apropia; vrajba s-a isprăvit în sfârșit.

​Dumnezeu bunăvoința Și-a arătat-o oamenilor, și pacea din nou pe pământ va domni;

           Mulțumește-I pentru a Sa bunătate! 

(Nikolaus Decius)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag, care ești îndurător și drept, mă predau astăzi Ție, încrezător că Tu ai în vedere tot ce e mai bun pentru mine pentru toată viața mea. În numele lui Isus.

Amin 

[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.