19 Septembrie

„Oare va răsturna Dumnezeu dreptul? Sau va răsturna Cel Atotputernic dreptatea?” (Iov 8:3)

​Predicatorii vorbesc unoeri foarte nesăbuit. Cred că ar trebui să avem grijă ce spunem, fiindcă Scriptura afirmă că în ziua de pe urmă vom da socoteaclă chiar și pentru cuvintele noastre inutile. Și eu m-am făcut vinovat de asta, însă încerc să fiu atent să nu vorbesc nesăbuit.

​Uneori predicatorii spun: „Dreptatea Îi cere lui Dumnezeu.”

​Spunem asta când Îl acceptați pe Isus, dreptatea Îi cere lui Dumnezeu să vă mântuiască. Dreptatea Îi cere lui Dumnezeu să vă ia în cer.

​Aceasta e o mare eroare, atât în gândire, cât și în vorbire.

Dreptatea nu Îi cere lui Dumnezeu să facă nimic. Dacă spunem că dreptatea Îi cere lui Dumnezeu să facă una alta, postulăm un principiu al dreptății la care Dumnezeu trebuie să Se conformeze.

           Punem dreptatea ca un mare stâlp vertical și zicem:„Uite-l, acest stâlp înalt și strălucitor al dreptății și chiar și Dumnezeu e obligat să i Se supună.”

           Dreptatea nu este în afara lui Dumnezeu; să ținem minte asta.

Dreptatea este ceea ce este Dumnezeu și nimeni nu Îl poate manipula să facă ceva,oricât de mic.

​Sunt recunoscător că dreptatea este în mâinile lui Dumnezeu, fiindcă omul ar abuza de ea așa cum abuzează de orice altceva.

​Copii plăpânzi ai țărânei, și slabi pe cât de plăpânzi, în Tine ne încredem, căci Tu greș nu dai;

​Ce blânde sunt îndurările Tale! Ce ferme până la capăt! 

           Făcătorul, Apărătorul, Răscumpărătorul și Prietenul nostru!

(Robert Grant)

Un răspuns personal

Dumnezeule drag, iartă-mă pentru vorbirea neglijentă și nesăbuită. Ajută-mă azi să fiu atent la publicul ceresc nu doar în vorbire, ci și în gândire. Isus să fie lăudat azi.

Amin.